We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Kerstviering groot succes

‘Silent night’, ‘Ring Christmas Bells’ en ‘God rest you merry, gentlemen’ is een aantal liederen dat gisteravond tijdens de kerstviering van CSG Calvijn de revue passeerden. De jaarlijkse viering in de Rotterdamse Laurenskerk was dit jaar nog mooier dan anders. Mede door de grote bijdrage van zowel medewerkers als leerlingen, was de kerstviering een enorm succes.

Het thema ‘hoop’ werd op diverse manieren uitgedragen, onder andere door het spiegelverhaal van leerlingen van Juliana, in de vorm van een interview door leerlingen van het Zuider Gymnasium en in het gebed voor de wereld door een leerling van Groene Hart. Maar er waren nog meer bijdragen van leerlingen: het leerlingenkoor van Groene Hart heeft een aantal liederen gezongen en niet te vergeten de leerlingen van Focus Beroepsacademie die na afloop zorgden voor de catering.

Uiteraard was het Calvijnkoor ook van de partij. Nieuw dit jaar was het Kwintet Vijf In Een. Zij zongen op swingende wijze een aantal kerstnummers. Aan het eind van de avond volgde een spetterend gezamenlijk optreden van het Calvijnkoor, het leerlingenkoor en het Kwintet Vijf in Een met het nummer Let Your Light Shine, gevolgd door een samenzang van Ere zij God, het inmiddels traditionele slotlied van de kerstviering. 

De kerstcollecte voor tienermoederopvang Zij aan Zij heeft ruim € 600,- opgeleverd. Zij aan Zij biedt opvang en begeleiding aan tienermeisjes en tienermoeders vanaf veertien jaar die nog niet over eigen huisvesting beschikken en/of nog onvoldoende zelfstandig zijn. Zij aan Zij biedt sociale en praktische vaardigheidstraining, ondersteunt bij zwangerschap en opvoeding en stimuleert arbeidsparticipatie en scholing.