We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Persoonlijke laptop voor alle leerlingen van Calvijn

Met ingang van schooljaar 2017-2018 werken alle* leerlingen van CSG Calvijn met een persoonlijk device. Er worden de komende maanden enkele duizenden laptops gereedgemaakt. Het is een bijzonder project, omdat leerlingen op alle Calvijnscholen er mee aan de slag gaan, terwijl de kosten voor ouders/verzorgers beperkt blijven.

CSG Calvijn vindt het belangrijk dat leerlingen 21e-eeuwse vaardigheden leren en zal daarom steeds meer gebruikmaken van digitaal lesmateriaal. Iedere leerling krijgt een persoonlijk apparaat, dat hij of zij tijdens de lessen op school kan gebruiken. De gewone lesboeken blijven ook onderdeel van het lesprogramma. Naast de traditionele lesmethodes wordt onder andere gebruikgemaakt van de stercollecties van VO Content. Zo worden het digitaal leren en klassikaal leren afgewisseld.

Voordelen van een eigen device
Het werken met devices zorgt voor een gevarieerde manier van kennis verwerven en delen, die goed aansluit bij persoonlijke leerroutes. Naast het feit dat docenten de leerlingen meer op maat kunnen bedienen, worden die laatsten tevens voorbereid op een steeds digitaler wordende toekomst. Met het device hebben leerlingen altijd en overal de beschikking over (aanvullend) digitaal lesmateriaal en kunnen zij informatie op internet snel vinden. Alle Calvijnscholen zijn bezig met het ontwikkelen en digitaal verrijken van de lesprogramma’s. Dit doen ze onder andere door gesprekken te voeren met ouders en leerlingen die actief meedenken en adviezen geven over de inzet van de laptops.

Minimale kosten
De Calvijnleerlingen krijgen de laptops in bruikleen. Op de eerste schooldag staat er een laptop voor hen klaar, die zij hun hele schoolcarrière op Calvijn gebruiken. Het ziet ernaar uit dat de school geen of slechts een geringe bijdrage voor het gebruik van de laptop van ouders vraagt. De laptop wordt vooral gefinancierd uit het geld dat scholen van de overheid krijgen voor boeken.

Positieve ervaringen op Calvijn Juliana
Calvijnschool Juliana is al eerder gestart. Zo was er in 2013 een pilot waarin een groep medewerkers heeft onderzocht hoe het gebruik van een eigen device een bijdrage levert aan aantrekkelijker onderwijs en meer maatwerk voor leerlingen. In schooljaar 2015-2016 is op Juliana gestart met een persoonlijke laptop voor iedere leerling. De ervaringen zijn positief.


* M.u.v. de bovenbouwleerlingen van Focus Beroepsacademie en Calvijn Business School.