Calvijnscholen ontvangen gouden Schoolkantine Schaal!

De Calvijnscholen voldoen aan de voorschriften van de gezonde schoolkantines. Dat blijkt uit het predicaat ‘goud’ in de vorm van gouden Schoolkantine Schalen die door het Voedingscentrum op 11 oktober zijn uitgereikt. Met behulp van de Kantinescan, een online tool van het Voedingscentrum, is bewezen dat de kantines voldoen aan de Richtlijnen Gezondere Kantines.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit en er is altijd water beschikbaar. CSG Calvijn vindt het belangrijk dat op de Calvijnscholen het aanbod en de uitstraling in de kantine en in de automaten gezond is. Een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, draagt bij aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van de leerlingen.

De scholen hebben de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.