We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Wethouder Onderwijs Sven de Langen op bezoek bij Zuidermavo

Donderdag 18 januari heeft de nieuwe wethouder van onderwijs, de heer Sven de Langen, de Zuidermavo bezocht. Hij heeft dat samen gedaan met een aantal mensen van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sport Support en van Stichting de Verre Bergen.

De Zuidermavo is uitgekozen voor het bezoek, vanwege de jarenlange deelname aan het sportprogramma Challenge010. De deelname aan Challenge010 past bij het sportieve profiel dat de school heeft: naast de speciale havo-route kunnen leerlingen kiezen voor een sportklas, waarin extra sportlessen op het programma staan en kunnen zij examen doen in LO2.

Passie voor sport
Het ‘bliksembezoek’ heeft bijna een uur geduurd. De wethouder heeft een kijkje genomen in de gymzaal, waar de leerlingen van de sportklas op dat moment hun les volgden.
Vervolgens heeft hij in de school een gesprek gevoerd met de leerlingen uit de leerlingenkring. Zij konden hem vragen stellen over zijn eigen schooltijd, zijn baan als wethouder en zijn interesses. Leerlingen vroegen hem onder andere naar zijn link met sport. Daaruit bleek De Langens grote passie voor sporten en de soms lastige combinatie met het drukke wethouderschap. Daarnaast kwam in het gesprek naar voren dat hij het belangrijk vindt dat jongeren in Rotterdam hun eigen keuzes kunnen maken op diverse gebieden, bijvoorbeeld een gezonde leefstijl. Als wethouder wil hij zijn best doen om die keuzes voor iedereen mogelijk te maken.

Als slot werd een gezamenlijke foto gemaakt van wethouder en leerlingen op een representatieve plek binnen de school. De medewerkers van de Zuidermavo, maar zeker de betrokken leerlingen, waren zeer vereerd met het bezoek en hebben met trots hun school aan wethouder Sven de Langen gepresenteerd.

WhatsApp-Image-2018-01-18-at-15.38.42.jpeg#asset:5404