Perspectief op jouw toekomst

1 2
Schoolgidsen

In de schoolgids staat algemene informatie over CSG Calvijn, bijvoorbeeld informatie over het onderwijsaanbod en de begeleiding die wij bieden, maar ook informatie over de onderwijskwaliteit, financiële zaken en vakantiedata.

1 2
Ondersteuning en begeleiding

Ondersteuning van leerlingen is heel belangrijk op de Calvijnscholen. We willen onze leerlingen een leerzame en fijne tijd geven. In een aantal documenten hebben we beschreven hoe we de ondersteuning binnen Calvijn hebben ingevuld. 

Over ons

Calvijn is een brede christelijke scholengemeenschap met ruim 4600 leerlingen. Op acht heel verschillende scholen geven wij jongeren een perspectief op een goede toekomst. Met zes scholen in Rotterdam en twee in Barendrecht hebben we alle niveaus in huis; van gymnasium tot vmbo-basis. Eén school, Focus Beroepsacademie, is een samenwerking tussen CSG Calvijn, OZHW en scholen voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). We proberen leerlingen onderwijs te geven dat past bij hun persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden. Zo groeien ze op tot zelfbewuste jongeren met oog voor de samenleving waarin we leven. Vanuit onze christelijke identiteit delen we de opvatting dat iedereen bij ons op school waardevol en welkom is ongeacht geloof of afkomst. Met deze identiteit geven we betekenis aan het onderwijs.